A Fehér Ház előtt zajló tüntetésen letartóztatták Daryl Hannah-t. A washingtoni megmozdulás résztvevői a Keystone olajvezeték tervezett kiépítését ellenzik – a vezeték Kanadát kötné össze a Mexikói-öböl északi, Egyesült Államok részét képező területeivel. A 13 milliárd dollárba (körülbelül 2450 milliárd forint) kerülő vezetékrendszer a kanadai nyersolajat a texasi finomítókhoz szállítaná.

A színésznő egyébként csak ült a járdán a Fehér Ház előtt, és amikor a rendőrök szóltak neki, hogy tipli, nem volt hajlandó elmenni. A közeli rendőrörsre vitték, ahonnan száz dolláros óvadék ellenében elengedték. A kanadai CTV-nek nem sokkal később úgy nyilatkozott, már múlt héten is rengeteg embert tartóztattak le, és még sokan érkeznek oda a következő napokban.

"Testemet és hangomat akarom adni azért a több ezer emberért, akik ráfeküdtek a nyomvonalra, és azt monsják, nem, nem akarunk részt venni ebben az elképesztően destruktív eljárásban. Nem akarunk még jobban függeni a fosszilis energiahordozóktól" – fejtette ki a színésznő, aki amúgy az S.O.S. Love című magyar filmben is játszik.