Stohl András az RTL Klubnak nyilatkozott ítélethirdetése után: 10 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, ettől kicsit megijedt, de úgy gondolja, ez a helyes. „Igazándiból végig azt mondtuk, hogy szeretnék egy enyhébb ítéletet kapni, a szívem mélyén persze én is azt reméltem és azt szerettem volna, ha nem kellett volna bevonulnom semmiféle büntetés-végrehajtási intézménybe, de valahol tudtam, hogy az nem lenne helyes. És amikor kimondta a bírónő, hogy 10 hónap börtönbüntetés, akkor megint megijedtem picit, azt gondoltam, hogy talán fogház lesz, de maradt a börtönbüntetés” – mondta a színész a Fókusz riporterének.

„Egész egyszerűen felelni kell azért, hogy én azon a hajnalon ittasan nekimentem két autónak és abból Pali bácsinak súlyos sérülést okoztam. Nincs mese, felelni kell, és ennek ez az ára, és azt gondolom, ha ennek ez az ára, akkor be kell menni a börtönbe” – tette hozzá.

Stohl az ítéletet nem csak helyesnek, méltányosnak is tartja, az ítélet indoklását pedig külön megköszönte a bírónőnek. A tárgyalások közt megkezdett drogprevenciós előadásait pedig négy évig még folytatni fogja, mert úgy vette észre, fontos a gyerekeknek.

Stohl színházi munkájáról a napokban döntenek, vagy halasztást kér és végigcsinálja az évadot, vagy mihamarabb bevonul. „Két lehetőség van, vagy megpróbáljuk azonnal megkezdeni az ítéletet, hogy minél hamarabb túllegyünk rajta, vagy kérünk halasztást, hogy esetleg az évadot meg tudjam csinálni. Az ítélet adott, itt arról van szó, hogy mennyire okozok nehézséget a Nemzeti Színháznak további működésében”.