Ismét Budapesten ad koncertet a progresszív metálzene amerikai óriása, a Dream Theater: a csapat 2012. február 17-én, a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be új albumát. Az A Dramatic Turn of Events című korong jövő kedden jelenik meg. A csapat a 11. stúdióalbum anyagát az új dobossal, Mike Manginivel rögzítette, ő tavasszal csatlakozott a Dream Theaterhez és a magyar közönség találkozhatott már vele augusztusban a székesfehérvári FEZEN-en.

Mint a koncert szervezője, a Showtime Budapest az MTI-hez eljuttatott összegzésében írja, az új album méltó utódja az olyan mérföldkőnek számító korábbi lemezeknek, mint az Images and Words vagy a Scenes From a Memory. "Az együttes tagjai mindannyian egyetértenek abban, hogy az A Dramatic Turn of Events az egyik legjobban sikerült Dream Theater-album" - közölték.

A Dream Theater eddig világszerte mintegy tízmillió lemezt adott el és hétszer lépett fel Magyarországon, hatszor 1998-ban, 2000-ben, 2002-ben 2005-ben, 2007-ben és 2009-ben Budapesten, 2011 augusztusában pedig Székesfehérváron.