A mexikói Zetas drog kartell megerősítette korábbi figyelmeztetését, most egy nőt fejezett le, aki információkat tett közzé a drogkereskedésről, az ahhoz kapcsolódó erőszakról, bűncselekményekről.  Az áldozatot Marisol Macias Castanedának hívták, a helyi Nuevo Laredo-i magazin, a Primera Hora vezetője volt. Úgy tűnik emiatt ölték meg, ugyanis az áldozat a magazin weboldalán, a Nuevo Laredo en Vivón, rendszeresen közzétette a mexikói rendőrség, a haditengerészet és a hadsereg kimagasló tevékenységeit, amik természetesen kapcsolódtak a drogbandákhoz, azok értékesítési pontjaihoz.

Szeptember közepén a banda egy férfit és egy nőt akasztott fel és csonkított meg, hogy így tartsa vissza azokat, akik a drogmaffia erőszakos cselekményeiről tudósítottak a neten. Akkor a mexikói fórumozók arra biztatták egymást, ne hagyják abba a tevékenységeiket, mert a kartell úgysem bukkan rájuk, ha álnéven írnak - nem így történt. Az áldozat álnéven írt, ám ez a Zetasnak nem okozott gondot.

Marisol Macias Castaneda holttestét a főúton találták meg, a fejét egy közeli nagy kő mellé tették a testétől távolabb. A teste mellé azt írta a gyilkos kézzel: La Nena de Laredo, azaz a Laredo Lány.