Még a Bors is óvatosan kezeli a Veronika agyi kapacitását érintő információkat, a cím is az, hogy "Okos vagy buta Veronika?" - főleg, hogy a hírek szerint a csaj nem is liba, csak libát játszik.

"Mindez csak taktika" - mondta a lapnak Anita, Veronika egyik barátnője, akivel Alekosz asszonykeresőjében ismerkedtek össze. "Veronika egyáltalán nem buta. Most megbújik a háttérben, figyel, felméri az erőviszonyokat. Aztán majd lassacskán előjön belőle az igazi énje".

"Veronika valóban sokat affektál, de tud szépen is beszélni, ha a helyzet úgy kívánja. Az iskolában is jó tanuló volt. Általában a kislányos álarc mögé bújva leplezi a zavarát, ha még új egy társaságban, de közben figyelget a maszk mögül. A pasiknak is ezt az arcát mutatja először. Fog még ő meglepetéseket okozni a villában" –  mondta a kacsacsőrű másik barátnője.

Alekosz úgy nyilatkozott a csaj agyi kapacitását illetően, hogy nem ismeri Veronikát, hiszen kevés volt az egy hét közösen eltöltött idő Görögországban, de én soha nem gondolta, hogy buta lány. "Az születési adottság, hogy valakinek ilyen a hangja és a külseje. Arról nem tehet, hogy hogy néz ki, ezért meg kell védjem, mint embert. Ám a ValóVilág játékára szerintem méltatlan. Abszolút nincs képben a taktikázást illetően."