Az egykori Kate Middleton már alig várja, hogy valamit visszaadjon abból a sok jóból, amit ő kapott az élettől: jótékonykodni akar, sőt, az első ilyen megjelenésen már túl is van. Egyelőre annyi lenne Katalin a feladata, hogy megismerje a lehető legtöbb alapítványt, hogy megalapozott indokkal tudja kiválasztani azt a pár ügyet, ami mellé állna, de férjével csütörtökön megejtették az első jótékony kórházi utukat.

A Royal Marsden kórházban látogattak rákos gyerekeket, akárcsak Diana hercegné 1982-ben. „Katalin nagyon hasonlít Vilmos anyjára, Dianára, szerintem ezért is szeretett bele Vilmos. Nagyon tetszett neki, hogy Katalin jót akar tenni a világgal, pont mint egykor Diana. Valószínűleg ezért mentek először a Royal Marsdenbe, a gyermekosztályra: ez volt Diana első jótékony útja uralkodóként 1982-ben” – mondta a Look magazinnak egy jól értesült forrás, aki csak azt nem vette észre, hogy Katalin jegygyűrűje eltűnt a kórházban.

A nagy, kék gyémántos, 250000 font (85 millió forint) értékű gyűrűt, mely egykor Dianáé volt, Katalinnak a kórház kérésére, higiéniai okokból kellett levennie a látogatás idejére. „A terv szerint le kellett vennie, mielőtt bement a kórterembe, a hercegnek és a többi királyi alkalmazottnak pedig fel kellett tűrnie az ingujjat és az ing alá kellett rejtenie a nyakkendőt” – mondta a People magazinnak egy királyi bennfentes.