537 ezer forintot utalt át azoknak a csalóknak dr. Csisztu Zsuzsa, akik interneten találták meg - írta a Blikk. A történet azért vicces, mert egy ósdi trükkről van szó, aminek bedőlt az asszony: dr. Csisztunak a Facebookon írt valaki, hogy egy bizonyos Jorge Csisztu, aranykereskedő dollármilliomos tüdőrákban meghalt Beninben, és ő az örököse. A műsorvezetőt 10,5 millió dolláros, vagyis 2,5 milliárd forintos örökséggel kecsegtették, aminek feltétele az volt, hogy utaljon át pénzt a közjegyzői költségekre.

"Természetesen mindenről papírt kértem a levélírótól, aki közjegyzői okiratot, halotti anyakönyvi kivonatot, sőt még egy banki igazolást is küldött. Gyanakodtam, de meggyőzőnek tűntek a papírok" - mesélte a lapnak dr. Csisztu Zsuzsa, aki még telefonon is beszélt az állítólagos ügyvéddel, sőt, egy José Carpenna nevű spanyollal is, aki magát bankigazgatónak adta ki. "Az ügyvéd azt mondta, hogy közjegyzői költségekre 12 ezer eurót (3,6 millió forintot) kellene fizetnem, de miután jeleztem, hogy nem áll rendelkezésemre az összeg, azt mondták, egy részét megelőlegezik. Közel 3 ezer eurót (910 ezer forintot) így is át kellett volna utalnom" - magyarázta az asszony, aki végül 2500 dollárt (573 ezret) küldött.

Persze ügyvédje csak mindezek után szerzett tudomást a dologról, és neki legalább volt esze, egyből tudta, hogy csalásról van szó. A Nemzeti Nyomozó Irodához fordultak és megtették a feljelentést. Ezzel le is zárult az év lúzere verseny.