A 40 éves énekes ugyanis gyűlöli a semmittevést, aminek szerinte szólókarrierjének 90-es évek végén történt befulladása lehet az oka. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy amikor véget ért a szólókarrierje, volt olyan időszak, amikor senki sem kereste, még telefonon sem.

„Egyszerűen túl fiatal vagyok a lazsáláshoz.” – mondta, majd elmesélte, hogy amikor eltűnt a popéletből, 31 kilót hízott és igazából saját maga alatt vágta ezzel a fát. Az Observer magazinnak adott interjújában így emlékezett erre vissza: „Olyan volt, mintha azt mondtam volna magamnak: Soha nem fogok visszatérni a színpadra, mert így nézek ki!”

Karrierje során történt kudarcai ellenére Barlow nem bánt meg semmit. Úgy gondolja, hogy a tapasztalatai tették azzá az emberré akit most ismerünk. „Akárhányszor is nézek vissza, hálát adok az Istennek, hogy úgy történtek a dolgok, ahogyan. Ki tudja milyen emberré váltam volna, ha minden simán és olajozottan megy? Ki tudná ezt megmondani? Az biztos, hogy nem én lennék, pontosabban nem olyan mint most vagyok, én viszont szeretem azt az embert, akivé váltam” – mondta Barlow.