A Lizzie McGuire főszereplője először idén augusztusban beszélt terhességéről, és elmondta, hogy jelenleg „eszméletlenül boldog” a közelgő szülés miatt. Duff egyelőre „csodásan könnyű”-nek mondja terhességét.

„Tényleg csodálatosan érzem magamat. Ez az egész csodásan könnyű, egyáltalán nem vagyok beteg, és nem vagyok különösebben kívánós sem” – nyilatkozta az MTV News-nak. „Annyira más érzés ez. Szó szerint egy másik élet növekszik a testedben. Vannak persze jó és rossz napjaim egyaránt, de ez szerintem természetes ilyenkor.”

Duff hozzátette, meg van győződve arról, hogy fia lesz. „Mindenki azt szajkózza, hogy biztosan lányom lesz, de szerintem nincs igazuk. Persze nagyon boldog lennék akkor is, ha lányom lenne és nem is mondogathatom egyfolytában, hogy fiam lesz, mert ha mégis lányom lesz, még a végén mindenki azt fogja gondolni „Fiút szeretett volna, erre lánya született”. De igazából nem érdekel, hogy fiú lesz-e, vagy lány, mert szeretni fogom, de akárhányszor csak a születendő babámra gondolok, vagy álmodok róla, úgy érzem: fiam lesz.”

A 24 éves Duff a Twitteren is megosztja a terhességével kapcsolatos dolgait, ahol bevallotta azt is, hogy amióta állapotos, megszállottja lett a süteményeknek.