A 43 éves színésznő azt mesélte a sajtónak, hogy a gyerekei már a Hófehérke című mese Disney-féle rajzfilmváltozatától is annyira megijedtek, hogy még rémálmaik is voltak, így nem meri nekik elmondani, hogy ő lesz a rettegett gonosz királynő, Hófehérke mostohája. „Nem akarom kikotyogni, hogy én vagyok a gonosz királynő, mert amikor megnéztem a gyerekeimmel a Hófehérkét, rémálmaik voltak tőle, pedig az csak egy rajzfilm volt” - idézte a Female First.

A színésznő Lily Collins-al és a Közösségi háló című filmben is szereplő Armie Hammerrel játszik együtt a filmben és biztos benne, hogy a nézők le lesznek nyűgözve a film törpéitől. „Nem a megszokottá vált, klasszikus törpeábrázolást láthatják majd. Ezek a törpék teljesen mások lesznek, mint a tündérmesékben. Még a nevüket is megváltozatták.”

Lily Collins korábban elmondta, hogy Roberts olyan meggyőzően alakítja szerepét, hogy még ő is libabőrös lett tőle. „Valami hihetetlen, ahogyan eljátssza a gonosz királynőt. Elfelejted, hogy ő Julia Roberts, hogy csak egy színjátékot látsz. Ha nem forgatunk, akkor egyébként egy földre szállt angyal, egy nagyon kedves nő. Minden egyes alkalommal, amikor a szerepe azt kívánja tőle, hogy különösen kegyetlen legyen velem, mármint az általam megformált karakterrel, az első dolga amint leállunk az, hogy odajön hozzám és megkérdezi, hogy jól vagyok-e és bocsánatot kér.”