Pénteken lesz a Centrál Színházban az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musical bemutatója, amelyben az egyik főszerepet Törőcsik Mari játssza. Tegnap az előadás sajtótájékoztatóján jártunk, ahol a színésznő azzal viccelődött a jelenlevőknek, hogy “van egy dalom, izguljanak értem, hogy ne süljek bele”. Törőcsik Mari ugyanis énekelni is fog a darabban, amint azt az egyik hüledező újságíró kérdésére külön meg is erősítette: élőben, élő zenekarral.

A színház igazgatója, Puskás Tamás elmondta, háromszor könyörgött a 75 éves színészlegendának, hogy vállalja el a szerepet, és Törőcsik csak harmadszorra mondott igent. Ezzel azonban még nem volt elintézve a dolog, ennek a darabnak ugyanis angol rendezője van, és ennek megfelelően a magyar szokásokkal ellentétben volt casting. Így Törőcsik Marinak is el kellett mennie egy meghallgatásra, de sikerrel járt, és a darabot Budapesten színpadra állító Tom Littler őt választotta ki. A pozitív érzések később kölcsönösnek bizonyultak: “a rendező úr beköltözött a szívembe”, mondta Törőcsik Mari a nála jópár évtizeddel fiatalabb Littlerre.

A darab további női szereplői Nagy-Kálóczy Eszter és a korábban a Vígszínházban megismert Kovács Patrícia. A férfi főszerepet Gergely Róbert játssza, aki úgy fogalmazott, hogy “euforikus örömben tobzódtam, amikor megtudtam, hogy megkapom a főszerepet”.

A Vámpírok báljának sztárja, Egyházi Géza is szerepel a darabban, mégis Törőcsik Mari neve után a színészek közül a nagyközönség számára a legismertebb név valószínűleg a 11 éves Patai Annáé, aki a tavalyi Megasztárral vált híressé, és azóta már játszott együtt Gergely Róberttel. Róla azt tudtuk meg a sajtótájékoztatón, hogy nagyon kedvesen és okosan kerüli ki a beugratós újságírói kérdéseket, valamint azt, hogy egy olyan cipőben ment el a castingra, ami minden lépésénél villogott egyet.