Hugh Jackman valamiért fontosnak tartotta elmondani The Rachael Ray show-jában, hogy 1996-ban a Szépség a Szörnyeteg előadáson mi történt. "Az első darab volt, amiben játszottam, énekeltem, táncoltam a Szépség és a szörnyetegben. Gastont játszottam. Gastonnak piros harisnyája volt, hosszúsárú csizmája és nagyon sokat mozgott. Akkor már két hónapja folyamatosan minden nap fájt a fejem. Elmentem egy asztro-telepatiás gyógyítóhoz, aki azt mondta, ki vagyok száradva. Természetesen a tanácsát követve napi 4 liter vizet ittam" – nyilatkozta a színész és hozzátette, állandóan pisilnie kellett emiatt.

"Abbahagytam az éneklést, mert abban a pillanatban rájöttem, hogy az izmokat, amik az énekléshez szükségesek, ki kell engednem" – folytatta Hugh Jackman és hozzátette, ekkor muszáj volt lemennie a színpadról és félbeszakítani az előadást, mert nem tudta tartani a húgyhólyagját.

A színész mostanában nagyon őszintén beszél az életéről, azt is elmondta, hogy mindig vesz lottót a stáb tagjainak, összesen 500 darabot, hátha nyer valaki. A napokban arról is beszámolt, hogy Mick Jagger nélkül valószínűleg ma nem lenne házas.