Egy cuki medvekölyök sétálgatott az alaszkai Ketchikan város egyik áruházban, majd felmászott a pultra és közelebbről is megnézte a gyümölcs és zöldség kínálatot. Az élelmiszerbolt vásárlóinak nem kis derültségére a bocs komótosan végigsétált a polcok között, majd felugrott a zöldség- és gyümölcspultra, mintha csak az áru minőségét akarná ellenőrizni.

A szupermarketbe szombaton hívták ki a rendőrséget a medvebocs miatt - írta a Dailymail. A rendőrök sikertelenül próbálták megfogni a kölyköt, míg végül egy termetes vásárló megragadta a medvebocs tarkóját és kivitte a boltból. A Tatsuda’s IGA alkalmazottai elmondták, hogy a medvebocs az áruház automata bejárati ajtóján át jött be az áruházba. A vásárlók egy része mobiltelefonján rögzítette az éhes mackó bolondozását. A felnőtt anyaállat szerencsére nem bukkant fel a környéken. A KRBD helyi rádióállomás beszámolt arról is, hogy az áruház természetesen az összes árukészletet kidobta, ami áldozatául esett az állat felfedező útjának.

A medvebocsok születésük után eleinte növényeket fogyasztanak, csak később térnek át az ismert fő táplálékukra, a lazacra. A halban szegény területeken a medvék egész évben elsősorban a növényekből nyerik táplálékukat.