David Guettát választották meg a legjobb DJ-nek a Top 100 DJ szavazáson - írta a Digitalspy. A DJ a korábbi négyszeres győztes Armin Van Buurent küldte a második helyre, miután több mint 600000 ember szavazott rá a Trackitdown.net által lebonyolított szavazáson.

„Nagyon boldog vagyok. Azt gondoltam, lehetetlen hogy bárki is letaszítsa Armin Van Buurent az első helyről. Elképesztő sikereket értem el, mint producer, de az igazi vágyam mindig is az volt, hogy DJ-ként is első lehessek. Természetesen szeretek zenét csinálni, azonban a DJ-kultúra jelent számomra mindent – ennek éltem éveken át” - nyilatkozta Guetta és hozzátette: „Ez valami hihetetlen, tekintve az elmúlt éveket, ez egy igazi forradalom – nem csak a számomra, mindenki számára. Minden DJ és minden producer számára. Minden meg fog változni, a mi hangunk fogja bejárni az egész bolygót.”

Van Buuren már korábban azt jósolta, mikor 2010-ben negyedszer is megnyerte a Top 100 DJ-t, hogy Guetta esélyes a győzelemre. A szavazáson a legnagyobb előrelépést Calvin Harris produkálta, aki a tavalyi 60. helyről tört fel a 34. helyre. A Top 100 DJ parti október 26-án, szerdán került megrendezésre a londoni Ministry of Sound-on, több neves résztvevő, közöttük Le Grand, Roger Sanchez, Gareth Emery és sok más híres DJ közreműködésével. Az esemény vendégei belépőjegyük megvásárlásával 10 fonttal támogatták az RNID’s Don’t Lose The Music kampányt.

Az első tíz helyezett DJ: 1. David Guetta 2. Armin Van Buuren 3. Tiesto 4. Deadmau5 5. Above & Beyond 6. Avicii 7. Afrojack 8. Dash Berlin 9. Markus Schulz 10. Swedish House Mafia