A Scissor Sisters amerikai popegyüttes és Baaba Maal szenegáli énekes is szerepel azon hírességek névsorában, akik színpadra lépnek Londonban a 2012-es nyári olimpiai játékokat megelőző kétnapos zenei fesztiválon.

A River of Music elnevezésű rendezvényen öt kontinens képviselői lépnek színpadra a brit főváros hat helyszínén a Temze mentén. A zeneforgatagra a 2012-es nyári játékokkal párhuzamosan megrendezésre kerülő 12 hetes művészeti fesztivál nyitóeseményeként kerül sor. A koncertek az olimpia kezdetét megelőző hétvégén, július 21-én és 22-én lesznek hallhatók. A Scissor Sisters és Baaba Maal mellett a fellépők között lesz az amerikai dzsesszlegenda Wynton Marsalis és a szintén amerikai Naturally 7 vokálegyüttes.

A többi előadó nevét később hozzák nyilvánosságra. A jegyek ingyenesek lesznek, az erre vonatkozó további részleteket jövő májusban jelentik be. "A 2012-es londoni kulturális olimpiára tervezett ötleteink közül valószínűleg ez a zenei fesztivál a legmerészebb és legnagyobb vállalkozásunk" - mondta el Ruth Mackenzie, a Kulturális Olimpia és a 2012-es Londoni Fesztivál igazgatója.

"Ez kiváló lehetőség az előadók számára, hogy együttműködjenek egymással és a koncertek mellett kicsit belekóstoljanak az olimpia hangulatába is" - idézte Mackenzie-t a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala. Az Európából érkező fellépők a Trafalgar téren és a Somerset House-ban adnak koncertet. Az amerikai előadók a londoni Towert, az ázsiaiak a Battersea Parkot, az afrikai fellépők a Jubilee Gardenst, az ausztráliai szigetvilág képviselői pedig a greenwichi régi Tengerészeti Főiskolát veszik birtokba.