A Budapesti Ügyvédi Kamara azért indított előzetes vizsgálatot VV Eszter ellen, mert ügyvédhez nem méltó módon viselkedett a realityben: majdnem összejött Cristofellel, aztán kihívó táncot nyomott egy másik játékostársa ölében. Most szakmai vita folyik a versenyző viselkedéséről, ha fegyelmi vétséget követett el, annak ellenére is, hogy szünetelteti tagságát a valóságshow idejére, kizárhatják a Kamarából.

„A szünetelő ügyvéd kifejezés azt jelenti, hogy tagja az Ügyvédi Kamarának, de nem folytat ügyvédi tevékenységet. Az a jogi probléma merül fel, hogy vajon a szünetelő ügyvéd esetében, tehát aki nem folytatja tevékenységét, de tagja az ügyvédi kamarának, fennáll-e az a törvényi kötelezettség, hogy a magánéletében, tehát az ügyvédi hivatás gyakorlásán kívüli körön is köteles-e mindig a hivatáshoz méltó magatartást tanúsítani” – mondta a Fókusznak dr. Fekete Tamás, a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának elnöke.

Frufruban verhetetlen Eszter unokanővére szerint azonban a Kamara téved, mert a karrieristaként szereplő lány utánajárt bevonulása előtt a dolgoknak és az a bizonyos tánc „csak egy egyszerű tánc volt”, úgyhogy nem lehet semmi baj.

Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter pedig egyenesen sértésnek veszi, hogy a Kamara összeegyeztethetetlennek tartja a VV-t az ügyvédi hivatással: „Ha önmagában az a baj, hogy valaki szerepel a Való Világban és ez összeegyeztethetetlen az ügyvédi munkájával, főleg egy olyan időszakban, amikor ő nem is gyakorló ügyvéd, azt gondolom, ebben a kamarának mélységesen nincs igaza és ezt mindenképp visszautasítanánk az RTL Klub nevében is, hisz itt az RTL Klub egy műsorát minősítik, ráadásul negatív színben” – nyilatkozta Kolosi.

Az Ügyvédi Kamara elnöke ettől még elrendelte az előzetes vizsgálatot, ami 3 hónapon belül ez lezárul, és akkor eldől, hogy Eszter viselkedése fegyelmi vétség gyanúját kelti-e. Ha igen, akkor fegyelmi eljárás kezdődik a realityceleb ellen, melynek végén kizárhatják a Kamarából.