Elena Udrea fejlesztési és turisztikai miniszter a Tabu című román női magazin novemberi címlaplánya - írta a manna.ro. A szerdán megjelent lapszám borítóján a miniszter bőrminiben és combcsizmában domborít a hatalom női megtestesítőjeként.

"Romániának még szembe kell néznie egy nagy kihívással: hogy női államelnökünk vagy miniszterelnökünk legyen. Azt hiszem, jelenleg nem állunk nagyon távol ettől, bár egyelőre nagyon nőgyülölő társadalomban élünk" - nyilatkozta Udrea a Tabunak adott interjújában. A magazin fotóin Udrea öt történelmi személyiség, Cleopatra, Eva Peron, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher és Madonna bőrébe bújik.

Dan Silviu Boerescu, a lap kiadóigazgatója elmondta, hogy az erős, hatalmon lévő nők volt a lapszám témája, és arra a következtetésre jutottunk, hogy Elena Udrea tökéletesen megfelel ennek az ideálnak. A szépség és az érzékiség etalonja" − mondta Boerescu. „Néhányszor találkoztunk Elena Udreával, váltottunk néhány emailt, kezdettől fogva nyitott volt az ötletre. A fotózás alkalmával abszolút normálisan viselkedett, s így megszabadultam a vele kapcsolatos, nagyon mélyen belém ívódott sztereotípiáktól” - mesélte Boerescu.

A Facebook oldalán is reklámozza Udrea a vele készült lapszámot: „Szőkék, barnák vagy vörösek, a tehetséges, bátor, ambiciózus és erős nők bármit elérhetnek, amit akarnak. Megváltoztathatják a világot, és sokan közülük meg is tették. A Fejlesztési Minisztériumban végzett munkáról, a nőként politizálásról, az ambícióról, hogy megmutassam mindenkinek, magas sarkúban is lehet dolgozni, és az erőről, mellyel ellenálltam minden, sokszor méltatlan támadásnak a férfiak és a sajtó részéről, olvashattok a Tabu magazinnak adott interjúban. Bónuszként: egy fotósorozat, melyben eljátszom a legerősebb öt nőt, akik olyanná változtatták a világot, amilyennek ma ismerjük.”