Lady Gaga elindította a Born This Way Alapítványt, amelynek az a célja, hogy világszerte javítsa a fiatalok önbizalmát és beilleszkedését a társadalomba - írta a FemaleFirst. Az énekesnő több csoporttal, közöttük a John D. és Catherine T. McArthur Alapítvánnyal és a Harvard Egyetemen működő Berkman Centerrel is felvette a kapcsolatot, hogy megalapítsa az alapítványt.

Az excentrikus sztár azt mondta, hogy azért hozta létre a non-profit csoportot, hogy segítsen az embereknek és kidolgozzon egy új egységet a jótékonykodásban. „Együtt szeretnénk létrehozni a bátorság és a jóság egységét, valamint ezt el szeretnénk terjeszteni az egész világon, ami védi és segíti azokat, akik mások zaklatásának áldozatai, vagy nem számíthatnak senkire sem” - nyilatkozta.

A 2012-ben induló alapítványt az énekesnő édesanyja Cynthia Germanotta fogja vezetni. Lady Gaga már régóta kampányolt jótékonysági célokból és etikai kérdések miatt, korábban beszélt a melegek jogaiért is, többek között azért, hogy az amerikai hadsereg homoszexuális tisztjei nyíltan felvállalhassák másságukat, amire eddig a „ne kérdezd, ne mondd” politika nem hagyott lehetőséget.