Így készül babafotó híres filmjelenetekből

2011.11.11. 07:32

Még csak féléves egy brit fiú, de máris olyan klasszikus filmek jeleneteiben kapott főszerepet, mint A cápa, a Tizenkét dühös ember, vagy A 8. utas a halál. A filmjelenetek operatőre és teljes stábja a gyermek anyja - írta az MTI.

A 36 éves Emily Hammond rendezi egy-egy emlékezetes film emlékezetes képének beállítását, és ő válogatja ki gyereke játékai közül a legalkalmasabbakat egy-egy jelenet fotójához. Így aztán a Cápa címűnél gyermeke babakádban fürdik, és eltátott szájjal csodálkozik rá egy felé közelítő műanyag halacskára, mely vicsorít ugyan, de legfeljebb 10 centis. A keresztapában ágyban fekszik a gyermek, mellette egy plüss ló. (A film emlékezetes jelenete, amikor vérbe fagyva ébred egy férfi, mert kedvenc lova levágott fejét dugta a maffia az ágyába - figyelmeztetésül és elrettentésül.)

A Tizenkét dühös ember babaváltozatában a fiú - kinek neve Arthur - gyerekasztalfőn elnököl, körötte plüssállat esküdtek vitáznak. (A fotó fekete-fehér, az anya még a Henry Fonda főszereplésével készült, legklasszikusabb filmváltozat remake-jét készítette el.) A nyolcadik utas a halál című filmből az idegen lény hashasítását ültette gyermeke világába a anya: vérengző kígyóféregszerűség helyett egy plüssmaci bújik elő Arthur babaruhájából a fiú gyomra táján.

Külső felvételi munkákba is belevágott anya és gyermeke: a csöppnyi Arthur homlokpántos Rambóként ücsörög a dzsungelben - egy kertben. Hammond honlapját havonta 50 ezren nézik meg, ide kattintva ön is láthat képeket.