Michael Jackson a halála előtti időszakban rendszeresen bepisilt – állítja dr. Conrad Murray, az énekes egykori orvosa (akit nemrég ítéltek el emberölés vádjával), számol be a New York Post. Ezt, és számos hasonló intim tényt tárna a világ elé a Michael Jackson and the Doctor: A Fatal Friendship (Michael Jackson és az orvos: Egy végzetes barátság) című dokumentumfilm, amely ellen Jackson családja már egyébként is tiltakozott, ezek után pedig pláne fognak.

A film az énekes halála óta eltelt két évvel foglalkozik, és egészen napjainkig követi az orvos sorsát. A rengeteg interjúban Murray például arról beszél, hogy alig tudta rávenni az énekest, hogy tisztíttassa ki az ágyát, illetve, hogy a gyógyszert, amely végül a halálát okozta, tejnek nevezte.

"Könyörgött: "kérem, Dr. Conrad... szükségem van a tejre, hogy el tudjak aludni. Ha ma nem tudok aludni, nem tudok fellépni, és semmi mást sem." Murray ügyvédei, sőt, egyikük felesége is megszólal a filmben, közölve például, hogy Jackson életnagyságú babával aludt, miközben 0-2 éves gyerekek fotói néztek rá.