A színész ugyan szerette Hyperion király szerepét új filmjében, a Halhatatlanokban, és szerette Marvot is a Sin Cityben, azonban utálja a szerepekhez elengedhetetlen sminkelést - írta a starpluse.com. Ez a probléma a Sin City forgatása során különösen nagy kihívást jelentett számára:

„Nem szerettem, hogy a napi 13-14 óra forgatásból három óra csak a sminkre megy el. Latex és ragasztó, csupa kemikália, amiktől olyan vörös lett a szemem, mintha napok óta nem aludtam volna. Ez egy rémálom. Emlékszem, felszedtem néhány csajt egy bárban, Texasban. Meghívtam az egyiket, hogy ugorjon be a forgatás szünetében egy ebédre. Be is ugrott, de egyszerűen nem tudtam ezt a szart levakarni magamról. Soha többé nem láttam őt.”

A Halhatatlanok forgatásán Rourke újra találkozhatott fóbiájával: „A forgatási napok rendszerint pocsékul indultak, mert az öltöztető hölgy évekig elszöszölt velem, ez nehéz volt. Egy óra volt, míg sikerült felvenni a nadrágot. Olyan volt, mintha rétegről rétegre pakolt volna rám mindent. Egy réteg itt, egy réteg ott. Aztán megint egy réteg ide. Majd egy öv, aztán ismét egy réteg, és egy kesztyű. Aztán jönnek a cipők. Darabonként vagy másfél mázsa. Csodás volt, hogy mire végre felöltöztem, és azt hittem, mehetek forgatni, kiderült, hogy még két óra vár rám a sminkesnél" - nyilatkozta a lapnak.