Enyhe alhasi fájdalmakra panaszkodva keresett fel egy nőgyógyászt egy hónappal ezelőtt Fresh Andi, és kiderült, hogy méhnyakrákja van. Az énekesnő a Borsnak mesélt arról, hogy saját orvosa épp szabadságon volt, így egy másik szakemberhez fordult, aki mindent rendben talált nála és hazaküldte. A fájdalmak viszont nem szűntek, Fresh Andi ismét keresett egy nőgyógyászt, aki sürgősségi rákszűrést kért, egy óra múlva pedig meg is lett a pozitív eredmény.

"Megnyílt alattam a föld" - mesélte az énekesnő. "Az orvos arra kért, hogy másnap vonuljak be műtétre. Alig emlékszem rá, hogy mentem el a kocsimig. A torkomban egy hatalmas gumó volt, megszólalni sem tudtam a döbbenettől és a félelemtől. Hogy mire gondoltam? Arra, hogy hogy történhet ez velem. Fiatal vagyok még ahhoz, hogy meghaljak. Harmincéves leszek, szülni szeretnék, élni szeretnék. Az anyukámat hívtam először, artikulátlan hangon üvöltve, bőgve próbáltam elmondani neki. Szörnyű volt. Ő is sírt, és csak nyugtattatott, hogy ne féljek, minden rendben lesz". Az énekesnőt egy hónappal ezelőtt ambulánsan műtötték, most antibiotikumokat szed.

"Hatvan nap múlva megyek kontrollra, remélem, minden rendben lesz. Szeretnék szülni is, de az egyelőre csak a középtávú terveim között szerepel. Most a gyógyulásra koncentrálok és arra, hogy felhívjam a lányok, nők figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára."