Tereskova, alias Nagy Krisztina megrendelésre készített egy portrét a rendezőnek, de mivel a megrendelő nem fizette ki a festményt, az intermédia művész elállt a szerződéstől és visszakérte a képet. A hírek szerint Jancsó Miklósnak barátai a rendező 90. születésnapjára szerettek volna egy meglepetést, ebből az alkalomból készült el a kép, amiért a szerződés szerint 300 ezret kellett volna fizetni. 80 ezret előlegeztek Tereskovának, a többi pénz viszont hónapok elteltével sem érkezett a festő számlájára, így az ügyvédhez fordult.

"Tájékoztattam a megrendelőt, hogy Krisztina szeretne elállni az adás-vételi szerződéstől, és szeretné visszakapni a festményét. Természetesen visszautalja az előlegként felvett összeget. Két levélváltás után péntek délután megérkezett irodámba a festmény" - mondta a Blikknek Dr. Süle Péter ügyvéd.

Jancsó Miklós felesége az ügyben úgy nyilatkozott, méltatlan a férjéhez ez a kialakult helyzet. "Nem tetszett a kép, inkább visszaadtuk"- mondta az asszony, aki hozzátette: Nagy Krisztina korábban úgy nyilatkozott - többek között a Díványnak is-, hogy ingyen is elkészítené a portrét , hisz számára ez a felkérés hatalmas megtiszteltetést jelent. Tereskova ezzel szemben Inkább visszakérte a képet, a lap információi szerint pedig egy kiállításon világgá kürtölte a kialakult helyzetet: egy dalt írt az esetről Bökkenő címmel arra panaszkodva, hogy eltulajdonították a festményét fizetség nélkül.

A képet ide kattintva láthatja. A videót meg mindenki saját felelősségére nézze meg.