Lady Gaga korábbi személyi asszisztense beperelte az énekesnőt az állítólagos ki nem fizetett túlórái miatt - írta a idontlikeyouinthatway.com. A long island-i Jennifer O’Neill 13 hónapig volt a hatalmaskodó díva személyi asszisztense – és most azt állítja, hogy Lady Gaga dollár százezrekkel tartozik neki.

A 41 éves O’Neill úgy nyilatkozott, hogy a nap 24 órájában mindenben a 25 éves popsztár rendelkezésére kellett álljon, éjjel-nappal a programjai szervezésével, pénzügyei rendezésével és a kajájával kellett foglalkoznia. Végigkísérte Lady Gaga-t a tavalyi Monster Ball világkörüli turnén. A bírósági papírok szerint „neki ott kellett állnia a törülközővel, mikor kilépett a zuhany alól, valamint személyes ébresztőóraként kellett funkcionálnia”.

Gaga egyenlő volt egy fárasztó, folyamatos szolgáltatásnyújtással – legyen szó az ő Upper West Side-on lévő házáról, vagy stadionról, magánrepülőgépről, szállodai lakosztályról, jachtról, vonatról, kompról, vagy akár turnébuszról – mondta O’Neill. Nem volt ebéd - vagy akár csak alvásszünet sem, O’Neillnek mindig készen kellett állnia, az énekesnő legkorábbi ébredésétől kezdve az éjszakai közepéig, amikor bármilyen kérdéssel zaklathatta asszisztensét.

Évi 75 000 dollárért feladata volt Lady Gaga ruháinak biztosítása is, ami nem lehetett kis feladat, elég ha csak a 2010-es MTV Music Awards-on bemutatott hús-ruhára, vagy a februári Good Morning America-ban „emberi óvszerre” gondolunk. O’Neill azért nyújtott be a múlt héten panaszt, illetve perli Gaga-t a manhattani bíróságon, mert állítása szerint az énekesnő Mermaid Tourning nevű cége 380 000 dollár ki nem fizetett túlóradíjjal tartozik neki.

Úgy tűnik, hogy O’Neill esete nem egyedülálló. Egy korábbi asszisztens, Angela Ciemny együtt kellett, hogy aludjon Lady Gaga-val éjszakánként, mivel a díva nem szeret egyedül aludni. Erről egyébként a Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga című könyvbe is olvashatunk. Ciemny, aki 2009-ben dolgozott Lady Gaga-nak azt is elmondta, hogy olykor nem csak együtt aludnia kellett az énekesnővel, hanem együtt sminkeltek, vagy ugyanakkor zuhanyoztak.