A TV2 az Összeesküvők október 3-án és 4-én sugárzott adását 12-es karikával tüntette fel; ennek ellenére a műsorban kiemelkedően sok volt az erotikus elem, a trágárság, a szereplők közötti agresszió és az alkoholfogyasztás; a műsort ezért 16-os karikával kellett volna ellátni és nem főműsoridőben, hanem csak este kilenc óra után lehetett volna közzétenni - olvasható a közleményben.

Az NMHH adatai szerint több mint 170 000 kiskorú nézte legalább egy percig a vizsgált műsorszámokat, a médiatanács szerint azonban az ilyen jellegű műsorok nem ajánlottak ennek a korosztálynak.

A közleményből kiderült: a csatorna 21 óra előtt sugározta a sértő tartalmakat bemutató előzeteseket is, melyeket magasabb korhatár kategóriába kellett volna sorolnia. A csatorna a termékmegjelenítésre vonatkozó szabályokat is megsértette, amikor az Összeesküvők október 21-én sugárzott adásában az egyik magazint indokolatlanul sokszor és hosszan jelenítette meg a műsorban. A termékmegjelenítést az új médiatörvény bizonyos feltételekhez köti.

A Médiatanács a korhatár-kategória hibás megállapításáért és a műsor-előzetesek közzétételére vonatkozó előírások megsértéséért és a termék indokolatlanul hangsúlyos megjelenítése miatt összesen 1.050.000 forint büntetést szabott ki, de folytatja a valóságshow adásainak vizsgálatát - közölte az NMHH. (Katt ide a Műsorfigyelő és elemző főosztály barométeréért!)