Idősb Samuel Mullet, ohiói amis vallási vezető kész változtatni életvitelén, hogy megússza a börtönt – írja a Daily Mail. A férfi egyike azoknak a befolyásos amisoknak, akik szakálluk levágásával büntették meg a szakadár gyülekezeti tagokat. Mullet felajánlotta, hogy otthonába bevezeti az áramot, hogy a hatóságok elektromos nyomjelzőn figyelhessék mozgását. Na nem azért, mert ilyen jó fej, hanem mert így elkerülheti, hogy börtönbe zárják.

A férfi és három fiának tárgyalássorozata hetek óta zajlik. Múlt héten már felvetődött, hogy házi őrizetbe kerülhetnének gyűlölettől vezérelt tettükért, ám a bíróság úgy ítélte meg, hogy erre nincs lehetőség, hiszen elektromosság híján a karkötők sem működnek.

Az ügyben rajta kívül tizenegy férfit gyanúsítanak – mindannyian ollókkal és szakállnyírókkal felfegyverkezve támadtak társaikra, egyelőre ismeretlen okokból. (Az amisok elvei szerint a nők sosem vághatnak hajat, a férfiak a házasságkötésük után nem mutatkozhatnak szakáll nélkül, ezért számított ez büntetésnek.) Az esetekről fotókat is készítettek.