A rapper New York-i 40/40 nevű klubjában az egészségügyi előírásokat 69 pontban szegték meg, ezért bezárták a szórakozóhelyet – írja a Ny Post. Beyoncé gyermekének apja 10 millió dollárt (2,3 milliárd forint) költött a klub újraindítására, mely 10 hónapig zárva volt. A január 18-i nyitóünnepségen A-listás celebek szórakoztak a 40/40-ben, de rögtön másnap a hatóság ellenőre rengeteg szabálytalanságot talált: a hűtőkben nem volt elég hideg, pár meleg köretet (rizst, krumplipürét) pedig kint hagytak a pulton, így azok tálalhatatlan hőfokra hűltek.

Az egyik dolgozó ráadásul puszta kézzel kevergette a salsa-szószt. „Ha étteremmel együtt működtetsz táncos szórakozóhelyet, rengeteg ember egészségét kockáztatod. Egy vacsorával egybekötött bulis estén senki nem kaphat ételmérgezést!” – mondta a lapnak egy forrás. A klub 69 pontban szegte meg az egészségügyi előírásokat, azonnali hatállyal, még csütörtök este be kellett zárni, jövő hónapban megismétlik a vizsgálatot. Az előző hatósági ellenőrzés alkalmával, márciusban a szórakozóhelyet 39 pontban marasztalták el, akkor is az étel helytelen kezelése miatt.

A klub szóvivője szerint persze csak az egyik hűtő romlott el, és abból nem is akartak felszolgálni semmit. A hűtőt azóta megjavították, és újra is nyithattak másnap - mondta Ron Berkowitz a TMZ-nek.