Új filmjében a Magic Mike-ban Channing Tatum visszatér régi életéhez, legalábbis szerepe szerint: a filmben ugyanis egy sztriptíztáncost alakít, ami kissé zavaró emlékeket idézett fel a színészben, mert eszébe juttatta, mekkora ostobaság volt vetkőzéssel pénzt keresni. A színész annak idején táncosként dolgozott Floridában, Tampában egy nightklubban, és az új filmje teljes egészében arról szól, amit ő is átélt.

Míg büszke arra, hogy Steven Soderberghel dolgozhat a forgatókönyvön, a sajátos időutazás már kevésbé tetszik neki. A WENN-nek adott interjújában így mesélt a dologról: „Furcsa volt visszamenni Floridába és Ybor City utcáin sétálni, Tampában, ahol a klub is volt. Újra ezeken az utcákon sétálni nagyon érdekes. Nem igazán tudom, mit is érzek pontosan a szereppel kapcsolatban, mert amikor ezzel foglalkoztam, az nagyon megalázó volt. A női sztriptíztáncosok esete teljesen más, mint a férfiaké, akik mondhatni bolondot csinálnak magukból. Anélkül nem szexi a műsor. Minél inkább bohócot csinálsz magadból, annál szórakoztatóbb vagy. Senkivel nem tartom a kapcsolatot azokból az időkből. A legjobb barátom sem, vele egyszerre szálltunk ki ebből az egészből.”

Tatum reméli, hogy a film meg fogja változtatni jó pár rajongó meztelenségről alkotott véleményét. Hozzátette: „Én nem vagyok kezdő ezen a téren, úgyhogy nem csinálok problémát a meztelenségből. Szeretném, ha az emberek szintén nem problémáznának rajta, különösen Amerikában. Úgy gondolom Európa sokkalta előrébb tart e téren, mint Amerika.”