Egy 33 éves, önmagát Jedi-lovagnak képzelő férfit letartóztattak, majd 45 nap börtönbüntetésre ítéltek, miután megtámadta egy játékbolt vásárlóit és a helyszínre érkező rendőröket egy játék fénykarddal.

A rendőrséget a Jantzen Beachen lévő Toy R Us játékboltba hívták ki, az értesítés szerint egy férfi játék fénykarddal bántalmazza az embereket a boltban. A rendőrségi jelentés szerint, mire a helyszínre érkeztek, már három embert is bántalmazott a padawan. A rendőrök sikertelenül próbálták megnyugtatni a férfit, aki a kezében egy játék fénykardot lóbálva, összefüggéstelenül kiabált. Ekkor próbálták meg a Taserrel (az amerikai rendőrség egy, magából több méterre tüskéket kilövő és azokat a Taser nevű sokkolóval vezetékekkel összekötött, Magyarországon közbiztonságra különösen veszélyes fegyvernek minősített eszközt használ a legtöbb esetben sikeresen a bűnözők megfékezésére) sokkolni, azonban a férfi a karddal kiszabadította magát a vezetékekből, ezért a rendőrök testi kényszer alkalmazásával földre vitték a férfit, majd őrizetbe vették.

Az őrizetbe vett David Canterburyt ezután kórházba szállították, hogy sérüléseit kezeljék és kivizsgálják mentális állapotát. A bíróság ejtette a lopás, a rendbontás és a rendőri intézkedésnek ellenállás vádját, Canterbury pedig azt mondta, hogy már keresi, hol kezeltesse magát és bocsánatot kért az áldozataitól. A férfit kitiltották a játékboltból.