"Szavazzatok Puskas Petire!!!!!!!! Leeeegszi!!!:))" - ordította világgá Twitterén Éder Krisztián, azaz SP bő 12 órája. A szombat esti Eurovíziós Dalfesztivál egyik volt megasztáros indulója így sem jutott be a döntőbe, amin az új stúdióban dolgozó SP nagyon feldühödött. "A petire 6smsbok egyet sem fogadtak el. Gratulalok az illetekeseknek" - közölte szintén a Twitteren, így ékezetek nélkül. A Magyar Televízió szavazási eljárását élesen bíráló, művészlélek SP-hez csatlakozott több twitteres követője is, aki szerint nála is hasonló volt a helyzet: "és ez nem csak nálad volt így, mi is próbálkoztunk" - írta Tiiinnnaaa21.

Az okostelefonok egy legokosabbikát használó SP a Velvet kérdésére elmondta, hogy annyit tapasztalt a problémából, hogy "egy piros felkiáltójelet kaptam az sms mellé". Ezután azt vette észre, hogy nem ment el az üzenet. Szerinte "Twitteren is legalább nyolcan jelezték" ugyanezt a problémát, bár a múlt héten Kállay-Saunders Andrásra leadott voksai még gond nélkül elmentek.

Az MTVA szóvivőjén, Cserháti Ágnesen keresztül a Comment:com blogon reagált a történtekre. Elmondta, hogy hozzájuk nem érkezett eddig panasz az Eurovíziós Dalfesztivál második fordulójának sms-szavazásaival kapcsolatban. Cserháti az ismert szabályzatból idézett, miszerint 10-nél több sms-szavazatot nem fogadnak el egy telefonszámról. MIvel a rendszer nem emelt díjas, az visszajelzést nem is küld az sms-ről. A szóvivő szerint ha panasz érkezik ezzel kapcsolatban, azt kivizsgálják. A második fordulóban egyébként 40 ezer szavazat érkezett, és ebből több mint 37 ezer érvényes volt.

Az Eurovízió elődöntőjéből a szabályok szerint három előadó a zsűri szavazata alapján, egy pedig a nézők sms-ben kinyilvánított szimpátiája miatt jut tovább a jövő hétvégi döntőbe. A zsűri - egy izzasztó holtverseny után - Gyurcsik Tibort, Veres Mónikát (anno Nikát) és a Király-testvéreket dobta tovább. Az sms-es vigaszágon pedig végül bepasszírozták Fábián Julit és Zoohackert is. Ha lejjebb görget, meghallgathatja Puskás úr méltatlanul mellőzött dalát!