A popdíva nagyon kitett magáért a 12 perces félidős koncerten, akárcsak fellépőtársai, Nicky Minaj és M.I.A.: utóbbi miatt azonban az egész produkciónak magyarázkodnia kell. M.I.A. ugyanis a Give me all your luvin című Madonna szám egyik adekvát részénél –I don’t give a shit, azaz leszarom, ez a pontos szövege az adott sornak–, bemutatatta középső ujját: ezt 100 millióan végignézhették élő adásban, és további több millióan a másnapi híradásokban.

„Madonna nem volt büszke rá. Ő mindig a profizmusával dicsekszik. M.I.A. nem is csinált hasonlót a próbán, senki nem tudta, hogy ki fogja nyújtani az ujját. Madonna egy tökéletes fellépést akart, mégis az lett a vége, hogy mindenki csak a lány középső ujjáról beszél” – mondta egy jól értesült forrás a The Sunnak.

„Nem úgy gondotla. Csak elkapta a pillanat heve, és már nagyon sajnálja” – mondta egy másik forrás a lapnak M.I.A.-ról, aki a TMZ értesülései szerint pénzbüntetésre számíthat a mutogatásért. Janet Jackson 2004-es, szintén Super Bowl-os ruházati balesete például 350000 fontba (122 millió forint) került anno Jacksonnak.