Rossz poénjaik miatt jelentette fel a két rádióst a rendőrségen és a médiahatóságnál is a Csillagszem Alapítvány és a Fehérkereszt Állatvédő Liga: Bochkorék azon poénkodtak február 7-én reggel a NeoFM-en, a Bumerángban, milyen veszélyeztetett állatfajjal, hogyan kéne végezni.

Bochkor szerint az oroszlánok „nyulak módjára szaporodnak, el kéne kötni a petevezetéküket", illetve a delfin fölösleges, mert úgysem látjuk, de „a panda a leghaszontalanabb állat, emblémán kívül semmire sem jó, egész nap ül a seggén és eszik" – írja a Blikk.

Műsorvezetőtársa, Voga a galapagosi teknős lemészárlását találta überviccesnek: „Baltával szét, semmi értelmük, mosóteknőnek, éltek azok eleget!".

„Egyértelmű az állatvédők közössége elleni uszítás, és a bűncselekményi kategóriába tartozó állatkínzásra való felbujtás. Az iskolába igyekvő gyerekek hallhatták, melyik állatot, hogy kell bántalmazni” – mondta a lapnak az egyik feljelentő, Abonyi Mónika, a Csillagszem Alapítvány vezetője.

Kalácska Gábor, a NeoFM programigazgatója természetesen azon a véleményen van, hogy a Bumeráng nagyon vicces, a műsorvezetők állatbarátok, és humorral kívánják felhívni az emberek figyelmét különböző problémákra. Rádión belüli szankcióra, büntetésre nem kell számítania a Bumeráng műsorvezetőinek.