A múlt héten elhunyt énekesnőnek baptistásan jó hangulatú, de maratoni hosszúságú temetése volt. Három és fél óránál is tovább tartott, gyakorlatilag mindenkinek van egy közös története Whitney Houstonnal.

Helyi idő szerint ma este hat órás kezdéssel vettek búcsút a február 11-én a hotelszobájában elhunyt Whitney Houstont. Az énekesnőt abban a New Jersey-i templomban búcsúztatták, ahol maga is sokat járt, hiszen a környéken nőtt fel, és természetesen még a helyi kórusban is énekelt.

A CNN szerint Mary J. Blige, Forest Whitaker, Vivica Fox, Brandy, és a hírhedt Houston-Brown házaspár-interjú készítője, Diane Sawyer is jelen voltak a megemlékezésen. Úgy tudják,Ray J, Whitney se veled se nélküled barátja, és a híres afro-amerikai rendező, Spike Lee, valamint Oprah Winfrey is ellátogattak a templomba.

A templomban 1500 ember volt ott, de az interneten persze rengetegen nézték, pedig eredetileg úgy volt, hogy semmilyen kamerát nem engednek be a templomba. A tervekkel ellentétben a megemlékezésen - egészségügyi problémáira hivatkozva - nem vett részt Whitney Houston keresztanyja, Aretha Franklin. Fantasztikus beszédet mondott viszont a Több mint testőr című filmbéli partnere, Kevin Costner, aki annyira meghatotta a saját tehetségében soha nem bízó Houstont bemutató történetével a publikumot, hogy az épp utána éneklő Alicia Keys el is sírta magát.

Keys könnyeit törölgetve mesélt arról, hogy Whitney Houston mindig felkereste azokat a fiatal tehetségeket, így őt és például Brandyt is, akiknek valamiért épp bátorításra és biztatásra volt szükségük.

Queen Latifah mellett, akit nem lehetett látni, de állítólag a kórusban énekelt, dallal búcsúzott Stevie Wonder is, aki Whitney Houston egyik kedvencét, a Ribbons in the Skyt is játszotta úgy, hogy az énekesnő nevét is beleszőtte.

R. Kelly a popsztár nagy visszatérésének szánt, 2009-es albumának címadó dalát énekelte, az I Look to You-t, nem véletlenül, ezt, és az album egy másik dalát is szerzőként jegyzi.

A szertartás három és fél óránál is tovább tartott, hiszen egyszerűen mindenkinek van valami személyes, és általában kedves vagy vicces története Whitney Houstonról, illetve időről időre előkerült a kihagyhatatlan prédikáció is az élet fontosságáról.

Friss: Korábbi híreinkkel ellentétben a ceremóniát nem sikerült botrányok nélkül lebonyolítani, Whitney Houston exférje, Bobby Brown ugyanis felháborodottan hagyta el a helyszínt alig 15 perccel a kezdés után. Sajtóközleményét itt olvashatják.