Szomorú halált halt a világ legöregebb juhaként számontartott állat. A Twiggy névre keresztelt jószág röviddel 26. születésnapja előtt pusztult el Skóciában, írja a Daily Mail. John Maciver, az állat gazdája szerint Twiggynek majdnem minden foga megvolt még, és békésen legelészett nyugdíjas éveiben. A legtöbb juh 12 évig él, ezzel a korral Twiggy alaposan lekörözte társait. A birkát Lewis partjánál, a Western-szigeteknél találták meg pénteken. Az állat idősebb volt Maciver két gyerekénél is.

„Szomorú véget ért Twiggy. Bár nem volt egy nagy állat, de három éve szült utoljára, és akkor is ikreket ellett. Kétszer próbáltam meg eladni, de első alkalommal visszautasította a kikiáltó, mert túl sovány volt, míg másodszor egyszerűen kiugrott az utánfutóból, amikor a vásárba vittem. Hiányozni fog. Az utolsó években csak szentimentális okokból tartottam meg. Ha nem ment volna fel a sziklára, még lett volna néhány jó éve. Annyira kedveltem őt, hogy ő volt a számítógépem háttérképe is. Még mindig ott van, hogy emlékeztessen rá” - mondta a tulajdonos.

A „legöregebb birka” címet egészen 2009-ig egy Lucky nevű ausztrál juh viselte.  A Guinness Rekordok Könyve Lucky halála után kezdte el keresni, ki vehesse át a címet. Mercier hivatalosan sosem pályázott az elismerésre. Az eddig számon tartott legöregebb juh majdnem 29 évig élt. 28 évesen még ellett, 1989. januárjában pusztult el. Az élete végéhez közeledő Twiggyről itt található videó.