Bobby Brown testvére, Leolah Brown azt állítja, Whitney Houston halálát nem baleset okozta-írta meg a Female First. Leolah gyanújával megkereste a Beverly Hills-i rendőrséget, a sztár február 11-i halála után. „Nem hiszek abban, hogy Whitney halála véletlen volt”- nyilatkozta a nő.

Brown ügyvédje tanácsára nem szeretne találgatásokba bonyolódni arról, kit terhel a felelősség a sztár haláláért. "Mindenképp fontosnak tartom, hogy ő nem csak úgy eltávozott közülünk. Ha az lesz az utolsó dolog életemben, akkor is kiderítem, mi történt valójában az ex-sogórnőmmel. Bobbyt semmilyen felelősség nem terheli, ez biztos”- nyilatkozta Leolah Brown.

A Los Angeles Times forrása szerint a rendőrség kihallgatta a családot, a barátokat és az orvosokat, hogy eldöntsék, hogy a lakosztályban talált gyógyszerek milyen szerepet játszottak az énekesnő halálában. A boncolás során nem rögzítették, hogyan találták meg Whitney Houston testét a fürdőkádban, és a toxikológiai jelentés eredménye még mindig nincs meg.

Leolah mindenesetre aggódik Bobby és Whitney lányának, Krissy-nek a biztonságáért. „Krissy nincs biztonságban. Azt akarom üzenni neki, hogy nagyon-nagyon fontos, hogy most ne bízz meg senkiben. Senkiben, kivéve apádban, a nagymamádban és bennem.” Reginald Mason ügyvéd nem kívánt arról nyilatkozni, ki fenyegette meg az anyja halála után kórházi kezelésre szoruló Kristinát. „Vannak, akik előnyt akarnak kovácsolni Krissy törékeny állapotából”- mondta el az ügyvéd.