Teljes döbbenet, de pont öt nappal a jogerős ítélethirdetés előtt derült ki a Blikkből, hogy a Damu Roland nemierőszak-ügyében első fokon ítéletet hozó (hat év börtön), azóta visszavonult bírónő, Szabó Noémi talán rokona Palácsik Tímeának - akit Damu az eső fokú ítélet szerint megerőszakolt.

A lap értesülései szerint egy fiatalember a Központi Nyomozó Főügyészségen tett bejelentést, amelyben többek közt az áll: „Palácsik Tímea a volt bírónő előző vagy mostani férjének unokatestvére", illetve „Damu bántalmazott volt kedvese ugyanúgy Miskolcról származik, ahogy az ítész is, akinek első férje ugyancsak ott ügyész a bejelentő értesülése szerint, de a bírónő mostani párja is földijük". Ki tudja, meddig bonyolódhat az ügy: alighanem az Index szerkesztőségében is vannak miskolciak.

Ruttner György, Damu ügyvédje mindenesetre ennek alapján kérte a Fővárosi Törvényszék elnökét, hogy kérjen nyilatkozatot Szabótól a Palácsik Tímához fűződő viszonyáról. A napilap munkatársai állításuk szerint megkeresték a jelenleg ügyvédként dolgozó Szabót, aki "vaskos kártérítési pert helyezett kilátásba", ha a vele kapcsolatos feljelentésről beszámolnak.