horoszkóp

A Prodigy áprilisban ismét Budapesten lép fel

MTI
2012.03.05. 10:44 Módosítva: 2012-03-05 10:46:37

Ismét Budapesten lép fel az elektronikus zenei színtér egyik meghatározó csapata, a The Prodigy. A brit zenekar április 28-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet - közölte a ShowTime Budapest hétfőn az MTI-vel. A szervezők ígérete szerint a rajongók ezúttal is fergeteges koncertre számíthatnak a brit bandától, amely már számos alkalommal vendégeskedett Magyarországon.

Legutóbb tavaly a Sziget fesztiválon láthatta és hallhatta - immár negyedik alkalommal - a közönség az együttest, amely többször játszott a VOLT-on is. Bár a Prodigy koncertjeit nemcsak a színpadon, de a nézőtéren is a tombolás jellemzi, a budapesti koncertre ülőjegyeket is árulnak. A Keith Flint frontemberből, a szintetizátoron, billentyűsökön és dobokon játszó Liam Howlettből és az MC-ként közreműködő Maximból álló zenekar, amely olyan slágerekkel írta be magát az elektronikus zene történetébe, mint a Voodoo People, a Smack My Bitch Up vagy a Firestarter, eddig több mint 25 millió lemezt adott el világszerte. Zenéjüket számos videojátékban, tévéműsorban és mozifilmben is felhasználták. Megalakulásuk után két évvel, 1992-ben megjelent első nagylemezük, az Experience szinte azonnal klasszikussá vált. 1994-es második albumuk, a Music for the Jilted Generation már az angol albumlista élén kezdett. Az amerikai piacra 1996-ban kislemezként megjelent Firestarter című számukkal törtek be.

Egy évvel később jelent meg The Fat of the Land című harmadik lemezük, rajta olyan dalokkal, mint a Firestarter, a Smack My Bitch Up vagy a Breathe, amelyet 2004-ben az Always Outnumbered Never Outgunned, 2009-ben pedig az Invaders Must Die követett. A zenekar, amely tavaly World's on Fire címmel koncertfilmmel, CD-vel és DVD-vel is jelentkezett, az idei évre ígérte következő stúdióalbumát.