Tizenkét napos kétpúpú tevét nevel otthonában a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark munkatársa. Marokházi Katalin az MTI-nek elmondta, nem is számolja már, hány, az anyja által eltaszított állatkölyköt nevelt fel családi házában, így például mókust, mosómedvét, feketepárducot, páviánt, huszármajmot, szibériai tigrist és vaddisznót.

A február 23-án született kétpúpú tevét - első utódját - sem fogadta el az anyja, ezért az állatgondozó litéri otthonuk egy különálló helyiségében, a konditeremnek és nyári konyhának használt kis épületben alakított ki istállót a tevének. Amikor az állat oda került, egy fillért sem adott volna az életéért - vallotta be a gondozó -, mert nem bírt lábra állni, nem volt szopási reflexe sem. Marokházi Kati kecsketejet diktált a kétpúpúba, amitől lassan erősödni kezdett: már sétálgat a litéri ház kertjében. Pótanyja azt reméli, életben marad.

"Már nem lóg annyira az első púpja, talán kezdi feltölteni élelmiszerraktárait" - adott hangot reményének. A kis teve születése után infúzióban vitaminokat és immunerősítőt kapott, és már nyolc foga van, ami jól látszik ásításkor. A kétpúpú, egyelőre szürkés, bolyhos bundájú jószág addig marad az állatgondozónál, amíg meg nem erősödik annyira, hogy önálló életre legyen képes a vadasparkban.