A rapper legidősebb fia jelenleg egy nevadai fogházban van, ugyanis egy prostituálttal, bizonyos Shantrice Wilkersonnal kiraboltak egy fickót Las Vegasban. Grtis Ivey-t még tavaly novemberben tartóztatták le, óvadékot nem szabtak ki és várhatóan hétfőn lesz majd jelenése a bíróságon.
A TMZ szerint az egész történet egyébként meglehetősen bonyolult. Shantrice Wilkerson és egy Joseph Hall nevű fickó október 26-án egymásba gabalyodott egy szórakozóhelyen. A nő állítólag azzal kábította a pasit, hogy ki akarja próbálni, milyen is egy halom pénzen szeretkezni. Hall ötezer dollárt ajánlott fel az ügy érdekében, és minden simán ment, amíg Shantrice Wilkerson, akiről Hall állítólag nem is sejtette, hogy valójában mivel foglalkozik, pénzt nem kért a szolgálataiért. A férfi ekkor felkapta a vizet és állítólag távozott. Három nappal később Shantrice Wilkerson Grtis Ivey kíséretében visszament a lakáshoz. A rablás időpontjában azonban csak a férfi lakótársa volt otthon. Grtis Ivey fegyverrel rontott be a lakásba, és arra utasította az illetőt, hogy menjen be a fürdőszobába. A páros végül mindent elvitt, ami mozdítható volt, többek közt két iPadet, két laptopot. Szerencsétlenségükre Joseph Hall lakótársa azonosítani tudta őket, így kattant a kezükön a bilincs. Grtis és Wilkerson is azt állította egyébként, hogy nem volt náluk fegyver, a nő mindenesetre azt beismerte, hogy elvittek pár cuccot.
Az már csak hab a tortán, hogy pénteken a kedves papát, Cooliot is letartóztatták, és ugyanabba a fogházba vitték, ahol gyermeke is van. A rappert egyébként egy közlekedési ellenőrzés közben kapcsolták le Las Vegasban, ugyanis kiderült, hogy korábbi kihágások miatt két letartóztatási parancs is érvényben van ellene.