Berki Krisztián Hollandiában bement egy coffee shopba, sütit evett, lefotózta, és feltöltötte a Facebookra. A Bors szerint a Dam téri The Bulldogban időzött, amely az egyik leghíresebb coffee shop. A kép alá azt írta: „kíváncsian várom az (eredeti Holland kakaó) hatást”, ami a lap szerint nem jelenthet mást, mint hogy Berki nem egy egyszerű csokis muffint kóstolgatott. Vagy csak megunta, hogy a sajtó szívesen foglalkozik a Facebookjával.

Dr. Ónodi Ernő szakjogász ezzel kapcsolatban kifejtette, ha a hatóság bebizonyítja, hogy bármelyik országban kábítószert fogyasztott valaki, akkor felelősségre vonható, távollétében is indítható ellene büntetőeljárás, és ítélet is hozható. Ha pedig a rendőrség tudomására jut, hogy Berki kábítószer-fogyasztással gyanúsítható, a repülőtéri rendőrség emberei elviszik egy kivizsgálásra, ami alapján kimutatható, hogy az érintett fogyasztott-e bármilyen kábítószert.

A képről nyilván nem derül ki, mit evett Berki, de ha néhány hétig nem jön haza – mert most is külföldön van –, úgysem találnak semmit, még ha kivizsgálnák sem.