„Nővel is próbáltam már” - idézte a meleg és leszbikus divattal, szórakozással és életmóddal foglalkozó magazin, az Out az X-aktákból ismert Gillian Andersont. A színésznő elmesélte, hogy a legelső tapasztalatát nővel még lázadó tinédzserként szerezte, mikor Angliából Amerikába költöztek. „Hosszú ideig éltem párkapcsolatban egy lánnyal az iskolás évek alatt" - mesélte Anderson, aki állítólag túl szép volt ahhoz, hogy ne vonzza csapatostul a férfiakat, így ez nem volt túl tartós kapcsolat.

„Ha 100%-os biztonsággal tudom, hogy meleg vagyok, akkor ez nyilván más élményt okozott volna” – mondta a színésznő. „Lehet, jóval kedvezőbben alakulnak a dolgok, ha nem társul mindehhez szégyenérzet egy olyan életszakaszban, amikor a legtöbb fiatal sorsdöntő kérdésekkel szembesül? Lehetséges, hogy az én hozzáállásomban a témával kapcsolatban valamilyen szinten az is szerepet játszott, hogy mindig is fiús voltam.”

Az első leszbikus flörtje egy, az életében meglehetősen nagy felfordulást okozó szakaszában történt, amikor egy hosszabb lázadása során Michiganbe költözött. „Londonból egy olyan kis republikánus városkába költözni mint pl. Grand Rapids, eléggé sokkoló volt. Azt gondoltam, hogy ez majd a napfény és a boldogság szigete lesz, ahol cukorból van a kerítés is. Arra alapozva, ahogyan kinéztem, ahogy öltöztem, viselkedtem, a kapcsolatom amiben akkoriban éltem, elborzasztotta az embereket.”

Később Andersonnak más nőkkel is volt kapcsolata, azonban ezek kivételek voltak, nem ez volt a jellemző. Elsődlegesen a férfiakat részesíti előnyben.