A törvényszéki jelentések szerint előállítottak egy meleg férfit a san diegoi melegfelvonuláson, ahol tangában és kiltben vonult fel. A férfi szerint letartóztatása "sérti jogait a XI. módosítás egyenlő bánásmóddal kapcsolatos védelmi záradékában foglaltak szerint."

A jelentések szerint Will X. Walters a 2011-es Sand Diegoban rendezett Meleg Büszkeség felvonuláson bőrcsizmában, fekete bőr gladiátor skót szoknyában, fekete fehérneműben és krómgyűrűkkel ékesített fekete bőrhámban jelent meg. Bár Walters azt mondta, hogy simán beengedte őt a rendezvényt biztosító személyzet és az öltözéke teljes mértékben passzolt a rendezvényhez, illetve a szervezők és résztvevők öltözékéhez, mégis erőszakkal vitték el onnan őt a rendőrök, pedig a ruházata teljes mértékben eltakarta a nemi szerveit, a fanszőrzetét, a fenekét, perineumát, a végbélnyílását, illetve annak környékét.

Miután megtagadta, hogy aláírja a kiállított idézést, a férfit megbilincselték, letartóztatták és börtönbe szállították. Az alperesek San Diego városát, számos rendőrt és biztonsági őrt, valamint egy ismeretlent hibáztatják. A Huffingtonpost információi szerint a felperes hivatalos képviselői ezidáig nem kommentálták az esetet. A panasz többek között azt is állítja, hogy a megyei seriff helyettes "nevetségessé tette Mr. Walters a többi fogoly előtt, aki csak azt a ruhát viselte, ami letartóztatása pillanatában is rajta volt", s a börtönben töltött 12 óra alatt sem másik ruhát, sem takarót, illetve sem ételt, sem vizet nem kapott.