Édesapjával, az újságíró Nick Clooneyval, és még több más aktivistával együtt letartóztatták George Clooneyt – írja a People. A színészt és társait bilincsben vitték el a szudáni nagykövetség épülete elől Washingtonban. A tevékeny emberi jogi aktivista hírében álló Clooney a szudáni elnök, Omar al-Bashir ellen tüntetett, pontosabban az elnök azon lépése ellen, hogy az nem engedi be Szudánba a humanitárius szervezetek segélyszállítmányait.

Clooney letartóztatása után az egyik alkalmazottja rövid sajtóközleményt tett közzé. "Letartóztatott barátaink egy embertelen rendszer ellen tüntettek, egy olyan erőszakos rendszer ellen, amely a saját népét, a nőket és a gyermekeket fosztja meg az élelemtől és a gyógyszerektől, holott Szudán a legszegényebb országok egyike" – állt a közleményben.

Max Miller, a Clooneyt letartóztató titkosszolgálat szóvivője elmondta, hogy a színész együttműködő volt, és nem tanúsitott ellenállást. Egyszerű vétséggel vádolják, mégpedig azzal, hogy illegálisan behatolt a követség területére.