"A legfontosabb, hogy fogadja el az ítéletet. Ne lázadozzon ellene, mert csak rosszabb lesz. A rácsok mögött pedig jobban teszi, ha beáll a sorba. Amit elkövetett, annak kint is komoly a megítélése, a börtönben pedig még inkább az. Tudnia kell, hogy hol a helye a hierarchiában. Nyilván nem szabad meghunyászkodnia, de nagyszájú sem lehet, mert ott nem 50 kilós nők lesznek az ellenfele" - nyilatkozta a börtönviselt Dukai 'VV' Gergő a Blikknek a jogerősen négy és fél év börtönbüntetést kapott Damu Rolandról. Hozzátette, Damut csúnya meglepetések érhetik a börtönben: akik nőkkel vagy gyerekekkel erőszakoskodtak, azokat a börtönben kikezdik, nem ritkán meg is verik őket.

"Ők állnak a ranglétra alján. Damu Rolandot (37) a puszta ismertsége miatt is kikezdhetik. Nem összehasonlítható az ő helyzete például Stohl Andráséval, aki alapvetően népszerű emberként ment be, és mindenki tudta, hogy azért bűnhődik, mert részegen okozott balesetet."

Tovább Damu Rolandról ügyvédje, Ruttner György azt nyilatkozta a magazinnak, a színész sokkos állapotban van az ítélethirdetés óta.