John Malkovich a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében bemutatott, Michael Sturminger által írt és rendezett, Pokoli vígjáték - egy sorozatgyilkos vallomásai című monodrámában lépett fel a Vígszínházban. Eszenyi Enikő a művészt az előadás után baráti találkozóra hívta meg - tájékoztatta a teátrum hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint kötetlen, fesztelen hangvételű beszélgetésen a társulat tagjai is részt vettek, a találkozó végén pedig Eszenyi Enikő rendezni is meghívta John Malkovichot. A világhírű színész mosolyogva fogadta a felkínált lehetőséget. "Nagy örömmel jövök, hiszen gyakran rendezek színházi előadásokat szerte a világon. Csupán a darab és az időpont függvénye, hogy eleget tudok-e tenni a meghívásnak" - idézi a Vígszínház közleménye az amerikai művészt, aki hétfőn utazott el a magyar fővárosból.

John Malkovich eredetileg március 17-én mutatkozott volna be a budapesti közönségnek, de januári térdműtétét követően csak az orvosok által előírt pihenőidő letelte után léphetett újra színpadra.