Anne Hathaway állítólag 500 kalóriás diétán élt a Nyomorultak forgatásának haláljelenetei miatt, hogy 2 ruhamérettel vékonyabb legyen - írta a Femalefirst. A színésznő - aki a Nyomorultakban egy Fantine nevű prostituáltat és édesanyát alakít - elmondta, hogy életben maradt ugyan, de csak napi két almát és fehérjeturmixot fogyasztott.

"Anne az éjszakai élet nyomorgó dolgozónőjét játszotta. Szerencsétlenségére mindösszesen 15-20 napja volt, hogy 9 és fél kilót fogyjon, mivel a forgatás megkezdése előtt túlságosan egészségesnek, mondhatni pufóknak látszott a haláljelenetekben megkívánt külsőhöz képest. Ez nem mondható egészségesnek, de mivel ez egy magas költségvetésű film, így meglehetősen szűkös a rendelkezésre álló idő." - mondta a lap forrása.

Mindazonáltal a film - amiben Hugh Jackman és Russell Crowe is játszik - producerének bennfentese szerint rajta tartják a szemüket Hathaway egészségi állapotán. "Anne tisztában van az extrém diéta magas kockázatával, ezért heti rendszerességgel jár orvoshoz, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e az egészségével" - tette hozzá az informátor.