Berlusconi filmet forgat magáról

MTI
2012.04.02. 08:35 Módosítva: 2012.04.02. 08:41

Rendezőt keres Silvio Berlusconi a politikai pályafutásáról forgatandó dokumentumfilmhez. Az olasz sajtó szerint őszre elkészül a film, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi hallgat. A Corriere della Sera olasz napilap értesülései szerint már a film címe is megvan, de ezt a sajtónak még nem sikerült megtudnia. Azt azonban az újságok tudni vélik, hogy néhány hónap múlva megvalósul Berlusconi régi álma: elkészül az életéről szóló film, amelynek ötlete magától Itália egykori négyszeres miniszterelnökétől származik.

000 DV1078823
Fotó: Alberto Pizzoli

A portréfilm a vállalkozóból lett politikus karrierjét kíséri végig azóta, hogy 1994-ben megalapította a Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot egészen tavaly novemberig, amikor parlamenti többségét elveszítve Mario Montinak adta át a helyét. Sajtóhírek szerint Berlusconi írta a forgatókönyvet is, egyedül rendezőt nehéz találnia. Állítólag már négy rendezőt váltott le. Nem készül film Berlusconiról - cáfolt Roberto Gasparotti, Berlusconi kommunikációs tanácsadója.

A Hollywood Reporter amerikai lap ennek ellenére már kitalálta a főszereplőket is: Berlusconinak Danny De Vitót tartaná megfelelőnek, Berlusconi volt felesége, Veronica Lario szerepében Angelina Joliet, a prostituált Ruby szerepére Eva Mendest. Már több film készült Berlusconiról: az Andrea Cairola és Susan Gray rendezte Citizen Berlusconi (Berlusconi polgár, 2003) a Nanni Moretti rendezte Il Caimano (A kajmán, 2006), a Sabina Guzzanti rendezte Draquila (2010) és a Roberto Faenza rendezte Silvio Forever (Silvio örökre, 2011). "Berlusconiról tíz-húsz év múlva lehet csak filmet forgatni, ha már letisztult az általa képviselt politikai korszak" - nyilatkozta Carlo Verdone rendező az olasz sajtónak.