Bobó, a jó kiállású krokodilférfi megérkezett a Szegedi Vadasparkba, és elfoglalta helyét Barbi, a nőstény tompaorrú krokodil mellett – írja az MTI. Az állat a győri Xantus János Állatkertből jött, korábban pedig egy ukrán cirkusznál dolgozott, ahol nem értették, miért nem nő nagyobbra.

Barbi 2008-ban vándorolt be a Lipcsei Állatkertből, most már együtt laknak a Vadaspark krokodilszobájában, mivel a jószágokat szaporítási célból terelték egybe.

A tompaorrú krokodilok a nyugat- és közép-afrikai trópusi esőerdei tavak és folyók lakói. Angol nevük a törpe mivoltukra utal – csak két amerikai kajmánfaj kisebb náluk. Erőteljes testfelépítésűek, de másfél méternél nem nőnek hosszabbra. Nagyobb emlősökre, így emberre sem vadásznak, leginkább a halakra veszélyesek. Rájuk viszont az emberek:  húsáért vadásszák az egyre ritkuló számú krokodilfajt.

Aki nincs oda a krokodilokért, az viszont annak örülhet, hogy Kiszomboron Zsuzsi, a kecske négy gidának adott életet a napokban. A Délmagyar beszámolója szerint gazdája, Fodor Sándorné már el is keresztelte a szaporulatot: a két hímet Petinek és Dömének, míg a két nőstényt Hópihének és Katinak nevezték el. "Érdekes, hogy az anya egyszerre engedi mind a négyet szopni, hiszen az előző kicsinyei közül egyet kiközösített" – fejtette ki Fodorné, hozzátéve, Zsuzsinak ez volt a negyedik szülése, ezekkel együtt már összesen tizenkét porontyot hozott a világra. Képeket és további érdekes adalékinfókat itt láthat róluk.