A 67 éves színész és rendező - aki közismert alacsonyságáról - korábban egy lakáson osztozott Michael Douglassel, s annak ellenére, hogy Douglas hatalmas hollywoodi sztár, mégis a töpszlit használta, hogy csajozzon - írta a Female First. "Tudod, Michaelnek soha nem volt gond a csajozás, ha ott voltam. Sokszor mondta nekem, hogy csajmágnes vagyok, de szerintem inkább fordítva volt."

DeVito - aki harminc éve boldog házasságban él feleségével, Rhea Perlmannel - azt mondta, hogy az ő másfél méteres magassága tiniként nagy hátrányt okozott neki, s ez rákényszerítette arra, hogy más képességeit kamatoztatva nyűgözze le a lányokat. "Meg kellett tanulnom táncolni. Muszáj volt, mert a lányok nem akartak lassúzni velem."
A színész mindemellett elismerte, hogy a termete jó alapot teremtett a színészi karrierje kezdetén:

"Régebben amikor megjelentem a meghallgatásokon, az embereknek az volt a reakciója, hogy "Ó". Később, mikor visszahívtak, akkor már az volt, hogy "Ok, megnéztünk 20 színészt "A windsori víg nők" inasának szerepére, mindegyik egykutya volt, illetve várjunk csak, ott volt a Danny fiú, hívjátok vissza, próbáljuk meg vele." Két Shakespeare szerepet is megkaptam így, mint ezt."