Vágó István és a TV2 pere tegnap folytatódott a bíróságon. A csatorna 3 millió forintot követel a kvízmestertől, jó hírnév megsértése miatt. A kvízmester tavaly arról beszélt, hogy a Tényekhez a Hír Tv-ből érkezett egy újságíró magas beosztásba - tudósított a Bors.

A csatorna szerint Vágó távozásához semmi köze nem volt a politikának. Mint egyetlen médiumnak, a TV2-nek sem tesz jót, ha a közvéleményben felmerül, a politika játékszere lehet – mondta a bíróságon Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.

Vágó ügyvédje szerint viszont több kutatás is alátámasztja, hogy a TV2 műsorai politikailag elfogultak. Az ügyben tanúként hallgatták ki Kiss Péter programigazgatót." Amikor a 40 milliós játszmát készítettük elő, voltak viták az alkotók és Vágó között, én pedig újra elővettem ezt a kutatási eredményt, s arra jutottam, hogy inkább váljunk el egymástól" – vallotta a bíróságon a programigazgató, hozzátéve, nem tud arról, hogy politikai indok szerepet játszott volna Vágó menesztésében. A tárgyalás júniusban folytatódik.